Esen Kitap’ın Seyahat Kitapları Serisi Yola Çıktı!

Esen Kitap’ın “Yoldan Çıkartan Kitaplar” isimli seyahat kitapları serisi bizleri sınırlarımızdan çıkmaya ve hayata farklı gözlerle bakmaya davet ediyor. Sabah sekiz akşam beş rutininden çıkmak, yollara düşmek, bir meyveyi dalından koparıp yemek, hiç tanımadığınız insanlara hayattaki en yakınınızmışçasına güvenmek, daha önce hiç görmediğiniz kişilere evinizin kapılarını açmak güzeldir. Yüklerinizden arınır, bambaşka bir insana dönüşürsünüz. Yola çıktığınızda artık önemli olan yoldur, yolun kendisidir; önünüze çıkan her şeyi hoşgörüyle, büyük bir mutlulukla kabul eder, iyi kötü her şeyi hayat denen büyük tecrübenin bir parçası olarak görürsünüz. Yoldan çıkmak, “asla”ları, “hayatta yapamam”ları kelime dağarcığınızdan çıkarmaktır. Yol bitmez, ancak gün geçtikçe seyahat eden kişi özüne daha çok yaklaşır, kendisi olur.

Esen Kitap’ın seyahat ve edebiyatı birleştiren “Yoldan Çıkartan Kitaplar” serisinin ilk iki kitabı “Yoldan Gönüllü Çıktım- Orta Amerika’dan Kartpostallar” ve “Minik Gezgin- Yolda Büyümek” çıktı! 

Kendiniz olmaya, yoldan çıkmaya hazır mısınız?

Esen Kitap Yoldan Çıkartan Kitaplar Serisi
Esen Kitap Yoldan Çıkartan Kitaplar Serisi

BELİZ KUDAT’TAN
YOLDAN GÖNÜLLÜ ÇIKTIM – ORTA AMERİKA’DAN KARTPOSTALLAR

Beliz Kudat, Gambiya.
Beliz Kudat, Gambiya.

Yoldan Gönüllü Çıktım – Orta Amerika’dan Kartpostallar, Beliz Kudat’ın kurumsal hayatı bırakarak bir yetimhanede gönüllü çalışmak üzere Guatemala’ya gidişini, o coğrafyadaki gönüllülük deneyimlerini ve Guatemala, Meksika, Belize, Honduras ve El Salvador seyahatlerini günce şeklinde anlatıyor. Beliz Kudat, mahkum olduğumuzu sandığımız çalışma hayatından çıkıp giderek de farklı bir hayatın kapılarını aralayabileceğimizi gösteriyor bizlere. Cesaret ettiğimizde hayatımızı ne kadar özenli detaylarla işleyip, güzelleştirebileceğimizin canlı bir kanıtı oluyor adeta. Bir adım atıyor Beliz Kudat ve birkaç aylık bu seyahat, hayatını kökten değiştiriyor. Kitap boyunca Guatemalalı ailesiyle yaşadığı gündelik hayatı yakından izleme şansı buluyor, yetimhanede yaşadığı duygu dolu ve bir o kadar öğretici deneyime tanıklık ediyor, onunla birlikte Orta Amerika’nın tekinsiz fakat bir o kadar da heyecan verici topraklarını keşfediyoruz.

Yoldan Gönüllü Çıktım – Orta Amerika’dan Kartpostallar, kurumsal hayatın güvence sunan, ama bir o kadar da kapana kısılmış hissettiren döngüsünden çıkmanın bireyi hem duygusal hem de profesyonel olarak hangi ufuklara taşıyabileceğinin ipuçlarını veriyor bizlere.

Kitap yoldan gönüllü çıkmanın büyüsüne kapılmaya hazır olanlara kılavuzluk ediyor.

İNCİ VE SONER SARIHAN’DAN
MİNİK GEZGİN – YOLDA BÜYÜMEK

Muhteşem Sarıhan Ailesi.
Muhteşem Sarıhan Ailesi.

İnci ve Soner Sarıhan, bisikletin, doğanın büyüsüne kapılmış, çocuğunu farklı şekilde yetiştirmeye çalışan, doğada kaliteli zaman geçirmenin önemine inanan, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunun altını çizmek için yazan, çizen, üreten, elinden geldiği kadar çöp üretmeyen, kendi elektriğini güneşten elde etmenin projelerini çizen, masallara inanan, sıra dışı bir aile.

2005 yılında ev, iş ve alışveriş arasında geçen, ağırlığı altında ezildikleri sahte yaşamı terk edip bisikletleriyle yola düşen Sarıhan ailesi, bugüne kadar 24 ülkenin topraklarında bisiklet sürüp, on binlerce kilometre yol kat etti.

Minik Gezgin, Yolda Büyümek, Sarıhan ailesinin henüz 2 yaşında bile olmayan oğulları Tibet Çınar ile çıktıkları, harika bir serüven olan bisikletli seyahati konu alıyor.  Sarıhan ailesi 2011 yılında gerçekleştirdikleri bu turda Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti topraklarında bisiklet sürüyor. Yolculukları 54 gün sürüyor ve 3486 km yol kat ediyorlar.

Anne sütünden yeni kesilmiş, henüz emzik ve bez kullanan 22 aylık oğullarının ağzından anlattıkları bu maceralı yolculuğun satır aralarında fısıldanan ebeveynlik sırları, anne babalar için bir kaldıraç noktası ve “Bizim bebeğimiz uyumuyor, yemiyor, yerinde durmuyor” diye yakınanlara cevap olacak.

“Bisiklet başka dünyalara seyahat etmek için bir pasaport bizim için. Dünyayı, insanları, yeryüzünü, bitkileri, hayvanları tanımak ve hissetmek, içine tıkıldığımız ev, iş, okul gibi kutuların, akıllı telefonlar, bilgisayarlar gibi dışına çıkamadığımız çerçevelerin etkisinden kurtulmak için en güzel, en keyifli, en masum, egosu ve egzozu olmayan bir mucize.” diyor Sarıhan ailesi.

Siz de onların bu macerasına kulak vermeye hazır mısınız?

CEVAP VER

Yorumunuz
Adınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.